+32 474 98 30 05 kris@factter.be
Selecteer een pagina
logo factter

Tools

Ontdek de kracht van transformatieve tools voor mens- en organisatieontwikkeling! In onze missie om werkgeluk, duurzame inzetbaarheid en werkbaar werk te bevorderen, omarmen we een scala aan innovatieve instrumenten. Van baanbrekende assessments tot dynamische trainingen, we brengen beweging teweeg in de manier waarop medewerkers en organisaties gedijen. Bereid je voor om te worden geïnspireerd, gemotiveerd en uitgedaagd terwijl we samen streven naar een toekomst waarin elke werkplek een bron van voldoening en groei is. Welkom bij de reis naar een betere, productievere en meer vervullende werkwereld!

Werkmeter

Psychosociale risicoanalyse

Je wil het engagement van je medewerkers vergroten?

Kijk dan hoe mensen hun werk beleven. Want betrokken medewerkers zijn (meestal) tevreden medewerkers en essentieel voor een performante organisatie.

Via Werkmeter peil je naar de werkbeleving en je ziet hoe aanpassingen aan de organisatiestructuur deze gunstig beïnvloeden.

Kortom: structuur bepaalt welzijn op het werk!

Werkmeter geeft je een betrouwbaar zicht op de organisatie van het werk en de jobinhoud van medewerkers.

Tegenover engagement surveys is Werkmeter een buitenbeentje, omdat het de link tussen organisatiestructuur en werkbeleving zichtbaar maakt. Je organisatiestructuur bepaalt namelijk het gedrag van medewerkers en zorgt ervoor dat zij oké, goed of op hun best presteren. Daarop inzetten loont, en daar helpen we jou bij.

werkmeter info
Wat is Werkmeter?

Werkmeter (© Workitects 2020) is een complete analyse van het welzijn op het werk. Daarvoor starten we met onze medewerkersbevraging, dit is een vragenlijst die focust op jobinhoud en organisatiestructuur. Beide bepalen hoe iemand zich op zijn werk voelt en hoe goed hij in staat is om dat werk uit te voeren.

Door te peilen naar de aard en de beleving van het werk, krijg je inzichten over hoe het op de werkvloer staat met het stressniveau, de mate van tevredenheid, de betrokkenheid, de collegialiteit en veel meer.

Na de bevraging ontvang je een uitgebreide analyse die wij gedetailleerd bij jou toelichten. Gewapend met de inzichten uit Werkmeter en ons advies, kan je gericht aan de slag om de werkbaarheid te verbeteren in je organisatie.

Waarom Werkmeter organiseren?

Betrokken medewerkers zijn de basis voor een performante organisatie. Ze denken mee, zijn flexibel en tonen een grote collegialiteit. Daarom zetten organisaties ook in op teamontwikkeling en de coachende vaardigheden van leidinggevenden. Toch zien we zaken als een hoog ziekteverzuim of regelmatige communicatieproblemen vaak terugkeren. Daarvan de symptomen herkennen en oorzaken aanduiden op een neutrale en accurate manier is niet evident. Uitmaken welke acties je kan ondernemen om je organisatie te verbeteren evenmin.

Door de link bloot te leggen tussen de organisatiestructuur en werkbeleving, bieden wij een antwoord. Werkmeter is de enige medewerkersbevraging die zowel inzicht geeft in de jobinhoud van de bevraagde medewerkers, als de bredere structuur van de organisatie. En dit op individueel, team én organisatieniveau. Wij maken structuurkeuzes zichtbaar én tonen aan welk effect deze keuzes hebben op de jobkwaliteit.

De meerwaarde van Werkmeter

Wetenschappelijk onderbouwd

Workitects onderzoekt nu al meer dan 10 jaar arbeidsorganisatie via medewerkersbevragingen. Daarvoor baseren we ons altijd op de meest recente wetenschappelijke inzichten rond werkbaarheid en organisatiestructuur en dit benaderen we vanuit de psychologie, organisatiewetenschappen en economische bedrijfskunde.

Ruime praktijkervaring

De ontwikkeling van Werkmeter is het resultaat van jarenlange praktijkervaring. Workitects voerde bij meer dan honderd organisaties in alle sectoren van de economie medewerkersbevragingen uit. Daardoor weten we welke input nodig is om doeltreffende acties te definiëren die de werkbaarheid verbeteren.

Volwaardige meting psychosociale risico’s

De bevraging en rapportering beantwoorden ook aan de eisen voor een psychosociale risicoanalyse. Een leuk ‘extraatje’, want Werkmeter gaat natuurlijk verder dan dat.

Niet de zoveelste engagement survey

Wij bevragen hoe mensen hun werk beleven en leggen verbanden met de organisatiestructuur. Werkmeter is de enige bevraging die deze combinatie maakt tussen inzichten in jobontwerp en arbeidsorganisatie. Samen maken we oorzaken transparant van de structurele werkverdeling op individueel, team en organisatieniveau. Daar knopen we concrete verbeteracties aan vast zodat jij écht aan de werkbaarheid kan werken.

Anonimiteit gewaarborgd

We hechten veel belang aan de anonimiteit van respondenten. We rapporteren daarom nooit individuele antwoorden, maar tonen enkel gemiddelden per team of afdeling. In onze Privacy Policy vind je meer informatie over anonimiteit en privacy.

Werkbaarheidscheques, tot € 9.000 subsidie!

Het Departement Werk en Sociale Economie steunt dit jaar ondernemingen om hun werkbaarheid te verbeteren. Elke onderneming kan tot € 9.000 inzetten om knelpunten in kaart te brengen en/of een actieplan rond werkbaar werk op te stellen.

Aanvragen voor werkbaarheidscheques kan je tot en met 31 december 2020 indienen. Nadien heb je tot 6 maanden de tijd om de werken uit te (laten) voeren.

Kom je in aanmerking voor € 9.000?

Voldoe je aan deze checklist? Dan kan je aan de slag om meer werkbaar werk te creëren! Alle details rond de voorwaarden vind je op deze pagina.

  • Ik ben een onderneming uit de (social) profitsector.
  • De vestiging van mijn onderneming ligt in het Vlaams Gewest.
  • De begeleiding van mijn werkbaarheidsscan wordt uitgevoerd door een erkende dienstverlener van de KMO-portefeuille.
  • Ik engageer mij om een maatregel of verbeterproject uit te voeren op vlak van werkbaar werk, naar aanleiding van de analyse of de begeleiding.

Contacteer ons voor meer info: kris@factter.be

 

Begeleidende info:

Werkbaarheidscheque – voor wat en voor wie?

Werkbaarheidscheque – uitbreiding ten gevolge van corona

Werkbaarheidscheque – voorwaarden

Verhoging kmo-portefeuille: voorwaarden

Overzicht – Tools

Werkmeter

Psychosociale risicoanalyse

Werkblokken

Simulatiespel

teamworks

Teambarometer

leadershipground

Leiderschapskaarten

LiZeT

Teampaspoort

organisatiecanvas

Organisatiecanvas

Shares
Share This