+32 474 98 30 05 kris@factter.be
Selecteer een pagina
logo factter

Tools

Ontdek de kracht van transformatieve tools voor mens- en organisatieontwikkeling! In onze missie om werkgeluk, duurzame inzetbaarheid en werkbaar werk te bevorderen, omarmen we een scala aan innovatieve instrumenten. Van baanbrekende assessments tot dynamische trainingen, we brengen beweging teweeg in de manier waarop medewerkers en organisaties gedijen. Bereid je voor om te worden geïnspireerd, gemotiveerd en uitgedaagd terwijl we samen streven naar een toekomst waarin elke werkplek een bron van voldoening en groei is. Welkom bij de reis naar een betere, productievere en meer vervullende werkwereld!

Werkblokken

Simulatiespel

Werkblokken

Twee bedrijven gaan met elkaar in concurrentie. Het ene bedrijf werkt als groep, het andere bedrijf werkt met verschillende afdelingen die gespecialiseerd zijn in afzonderlijke onderdelen van het productieproces.

Via dit simulatiespel maak je kennis met organisatiestructuren en ondervind je zelf wat de impact is van gemaakte organisatiekeuzes. Het laat je de invloed ervan voelen op het gedrag en welzijn van medewerkers.

Overtuigen, dat doe je met Werkblokken.

Werkblokken is een simulatiespel dat theorie omzet naar de praktijk. Je kan aan den lijve voelen welke impact anders organiseren kan hebben. Medewerkers leren op een boeiende en speelse manier samenwerken. 

Voel jij dat jouw huidige organisatiemodel niet meer werkt de dag van vandaag, maar weet je niet meteen wat wel zal werken? Ben je op zoek naar nieuwe vormen van samenwerken? Ook dan is Werkblokken iets voor jou.

werkblokken
Wat is Werkblokken?

Binnen welke structuur voelen medewerkers zich het meest comfortabel? Welke organisatiekeuzes leveren de beste resultaten op?

Werkblokken (©Workitects 2020) is een simulatiespel waarin de deelnemers op een laagdrempelige en speelse manier verschillende organisatiestructuren ervaren.

Het spel bestaat uit twee onderdelen: het experiment en de nabespreking.

Het experiment

De startsituatie is voor elk bedrijf gelijk. Beide bedrijven hebben dezelfde opdracht, dezelfde onderdelen, dezelfde instructies en hetzelfde aantal mensen. Maar terwijl het ene bedrijf georganiseerd is in functionele afdelingen, krijgt het andere bedrijf juist de opdracht om dat niette doen.

Beide bedrijven moeten de kwaliteit en kwantiteit van hun productie waarborgen. Plots veranderen de omstandigheden. De bedrijven moeten zich flexibel opstellen om hun doelen te behalen. Hoe snel kunnen beide bedrijven schakelen? En welke impact heeft dit op de performantie van de organisatie en op het welbevinden van de medewerkers?

De nabespreking

Tijdens de nabespreking worden met de hele groep de resultaten van het spel besproken. Maar ook de beleving van de deelnemers krijgt een prominente plek.Er wordt gesproken over de verschillen tussen stroomsgewijs en functioneel organiseren, over de voor–en nadelen van zelfsturing, over de manier waarop leiderschap wordt ingevuld en over de impact van een organisatiestructuur op de het gedrag van mensen. En hoe kan dit worden toegepast op je eigen organisatie?

Waarom Werkblokken organiseren?

Met dit spel willen we aantonen dat organiseren ook anders kan. Een stroomsgewijze organisatie blijkt performanter dan het wijdverspreide functionele model. Het lijktmisschien onlogisch, maar de resultaten bewijzen het keer op keer.

Werkblokken kan voor verschillende doelen ingezet worden:

• Als introductie in het kader van change management

Start je met een veranderingstraject? Hoe kan je dan best een grote groep van medewerkers overtuigen? Met andere woorden: hoe creëer je draagvlak voor de komende veranderingen? Werkblokken overtuigt medewerkers van alle niveau’s op een laagdrempelige en speelse manier.

• Als een teamactiviteit

Voelen je teams dat de oude organisatiemodellen niet langer werken? Zoeken ze nieuwe manieren om samen te werken? Werkblokken is een waardevolle, maar speelse teamactiviteit.

•Als onboardingstool

Werk je al volgens het principe van stroomsgewijs organiseren,maar zoek je een leuke manier om nieuwe medewerkers te laten ondervinden wat dat precies betekent? Zet dan Werkblokken in bij nieuwe starters.

Veelgestelde vragen over Werkblokken

Hoe lang duurt het spel?

Het spel zelf duurt gemiddeld een tweetal uren, maar de duurtijd kan variëren in functie van het aantal deelnemers en het gewenste leereffect.

Met hoeveel deelnemers kan je het spel spelen?

Het spel kan gespeeld worden vanaf 10 deelnemers, maarook met groepen van enkele honderden mensen.

Is het spel wel iets voor ons?

Het spel is er voor iedereen. De meeste van onze klanten gebruiken Werkblokken om hun medewerkers of management te sensibiliseren en te inspireren. Het spel wordt ook vaak gebruikt aan het begin van een veranderingstraject of als deel van een onboarding programma.

Overzicht – Tools

Werkmeter

Psychosociale risicoanalyse

Werkblokken

Simulatiespel

teamworks

Teambarometer

leadershipground

Leiderschapskaarten

LiZeT

Teampaspoort

organisatiecanvas

Organisatiecanvas

Shares
Share This