+32 474 98 30 05 kris@factter.be
Selecteer een pagina
logo factter

Tools

Ontdek de kracht van transformatieve tools voor mens- en organisatieontwikkeling! In onze missie om werkgeluk, duurzame inzetbaarheid en werkbaar werk te bevorderen, omarmen we een scala aan innovatieve instrumenten. Van baanbrekende assessments tot dynamische trainingen, we brengen beweging teweeg in de manier waarop medewerkers en organisaties gedijen. Bereid je voor om te worden geïnspireerd, gemotiveerd en uitgedaagd terwijl we samen streven naar een toekomst waarin elke werkplek een bron van voldoening en groei is. Welkom bij de reis naar een betere, productievere en meer vervullende werkwereld!

organisatiecanvas

Organisatiecanvas

IAO

Als expert op het gebied van arbeidsorganisatie kennen we de veelvoorkomende uitdagingen waarmee organisaties te maken hebben maar al te goed: leidinggevenden rennen van crisis naar crisis, teams worden gevormd maar missen een duidelijk doel & de druk en stress op de werkvloer nemen toe. Daarom hanteren  we het organisatiecanvas als jouw gids naar een innovatieve arbeidsorganisatie.

Met het organisatiecanvas als leidraad helpen we organisaties om te evolueren naar een nieuwe manier van organiseren en samenwerken. We herontwerpen organisatiestructuren die uw ambitieuze operationele modellen tot leven brengen én laten werken! In nauwe samenwerking met uw management en medewerkers schetsen we alternatieven voor uw huidige werkwijze. U kunt diverse toekomstscenario’s verwachten, die we samen met u afwegen tegen uw strategische doelstellingen. Elk model wordt grondig getoetst op zowel strategische impact als menselijke haalbaarheid. Bovendien ondersteunen we u bij het opstellen en uitvoeren van een implementatieplan, van strategie tot structuur. Met onze expertise kunt u met vertrouwen de toekomst tegemoet treden.

Laat vier krachtige organisatievraagstukken jouw koers bepalen!

Het begint allemaal met een helder inzicht: een organisatie ontwerpen volgt een logische volgorde. Maar we begrijpen ook dat organisaties groeien en evolueren met de tijd. Nieuwe afdelingen worden toegevoegd, extra leidinggevenden komen aan boord, en voor je het weet heb je een lappendeken van structuren. Daarom is het essentieel om (opnieuw) stil te staan bij vier cruciale organisatievragen:

  1. Wat moet jouw organisatie bereiken?
  2. Welk soort organisatiestructuur past daarbij het beste?
  3. Hoe organiseren we de samenwerking: afdelingen, teams, of iets anders?
  4. Hoe ziet het soort job (concrete rollen en verantwoordelijkheden) binnen zo een afdeling of team eruit?

Het antwoord op elke vraag vloeit voort uit de voorgaande, als een perfect passende set van Russische matroesjka-poppen. Laat deze vragen jouw leidraad zijn op weg naar een gestroomlijnde, succesvolle organisatie!

Ontketen de kracht van structuur én cultuur: de onverbrekelijke band!

In de kern van elke organisatie ligt een cruciale waarheid: zij bestaat uit zowel technische als mensgerichte fundamenten. Het is de perfecte balans tussen ‘hardware’ en ‘software’, tussen structuur en cultuur, die organisaties tot bloei brengt.

De structurele dimensie richt zich op het soort werk dat wordt uitgevoerd binnen de organisatie, terwijl de culturele dimensie de focus legt op de mensen die daarbij betrokken zijn. Het zijn de verhalen, normen, waarden en gedragspatronen die de ziel van een organisatie vormen en haar leden motiveren en verbinden met de strategische doelen en leiderschap. Deze culturele bouwstenen transformeren een willekeurige groep individuen tot een hechte gemeenschap, gedreven door een gedeelde visie en passie.

Omarm de kracht van structuur én cultuur en laat jouw organisatie schitteren als nooit tevoren!

Overzicht – Tools

Werkmeter

Psychosociale risicoanalyse

Werkblokken

Simulatiespel

teamworks

Teambarometer

leadershipground

Leiderschapskaarten

LiZeT

Teampaspoort

organisatiecanvas

Organisatiecanvas

Shares
Share This