+32 474 98 30 05 kris@factter.be
Selecteer een pagina
logo factter

Lerende Organisatie

Onze missie, visie en ambitie … in actie!

Ontketen het potentieel van je organisatie – thema’s waar wij aan werken!

Bouw een dynamische leercultuur: zo wordt jouw organisatie een bron van voortdurende innovatie

In de wereld van mens- & organisatieontwikkeling draait alles om voortdurend leren en groeien. Maar hoe creëer je een omgeving waarin dit natuurlijk en onophoudelijk gebeurt? Het antwoord is niet zozeer het opzetten van formele trainingsprogramma’s, maar eerder het vormgeven van de kern van je organisatie: haar teams en jobinhoud.

Een ‘lerende organisatie’, een begrip dat alomtegenwoordig is in de moderne bedrijfscultuur, is veel meer dan alleen een modieuze term. Het draait allemaal om het voortdurend creëren, delen en benutten van kennis. Zo’n omgeving triggert een natuurlijk aanpassingsvermogen en innovatie binnen de organisatie.

Cultiveren van mindset

Het creëren van zo’n omgeving begint met het cultiveren van een mindset die leren aanmoedigt. Werknemers moeten zich gestimuleerd voelen om nieuwe dingen te ontdekken, zich betrokken te voelen bij hun werk en de vrijheid te hebben om hun eigen groeipad te kiezen. Dit alles leidt tot een organisatie die veerkrachtig, wendbaar en voortdurend innovatief is.

Een belangrijk aspect van een lerende organisatie is het bevorderen van zowel formeel als informeel leren. Formele leerprogramma’s zijn essentieel, maar informeel leren – het dagelijkse proces van nieuwe inzichten opdoen door samenwerking, interactie en het aangaan van uitdagingen – is net zo cruciaal. Het gebeurt in de dagelijkse werkzaamheden en vereist geen specifieke trainers. Iedereen in de organisatie fungeert als een potentiële bron van kennis.

Hoe creëer je een omgeving die deze voortdurende groei en ontwikkeling stimuleert?

Het begint bij het ontwerp van de jobs zelf. Jobs moeten uitdagende doelen stellen en tegelijkertijd werknemers de vrijheid geven om hun werk op hun eigen manier uit te voeren. Dit evenwicht tussen uitdaging en autonomie stimuleert intrinsieke motivatie en bevordert een leercultuur.

Om dit alles te realiseren, moet er een integrale aanpak worden gevolgd. Het draait niet alleen om het bevorderen van een cultuur van leren, maar ook om het vormgeven van de structuur van de organisatie zelf. Dit omvat het centraal stellen van medewerkers, het balanceren van belangen tussen werkgever en werknemer en het creëren van een symbiose tussen organisatiestructuur en -cultuur op alle niveaus.

Kortom, een lerende organisatie gaat verder dan alleen een bedrijfscultuur waarin leren wordt aangemoedigd. Het gaat om het creëren van een context waarin leren natuurlijk en voortdurend is, ingebed in de vezels van de organisatie zelf. Met de juiste aanpak kunnen organisaties transformeren tot bruisende centra van voortdurende innovatie en groei.

Benieuwd naar wat wij voor jouw organisatie kunnen betekenen?
Neem contact met ons op en laat ons samen aan de slag gaan voor een betere ‘werk’-elijkheid!

Shares
Share This